CETVEL NASIL KULLANILIR?



CETVEL NEDİR?
Cetvel belirli boyutlarda olan maddelerin düz bir yüzeyde ölçümünü sağlayan ölçüm aletinde verilen isimdir. Ölçeceğiniz maddenin ya da eşyanın doğru ölçüsünü size sunan cetvel doğru kullanımlar sonucunda sizlere en doğru sonucu verecektir.

CETVEL NASIL KULLANILIR?

Cetvel ile doğru ölçüm yapmak isteyenler ve cetvel nasıl kullanılır sorusuna yanıt arayanlar için yazılan bu yazıda cetvelin nasıl kullanılacağı ve en doğru ölçümün nasıl olacağının cevabı yer almaktadır. Pek çok insan cetveli ölçeceği maddenin büyüklüğüne göre tercih etmediği için eklemeler yaparak bir sonuca ulaşmaya çalışmaktadır. Bu yöntem ile cetveliniz sizlere doğru bir sonucu ne yazık ki veremeyecektir. Öncelikle ölçeceğiniz eşya ya da maddenin boyutuna uygun cetveli seçtikten sonra cetvelin başlangıç noktasını ölçeceğiniz maddenin başlangıç noktasına yerleştirin sonrasına ise düzgün bir biçimde sonuna kadar ulaştırın. Cetvelinizin üzerinde yer alan kısımdan kaç cm ölçtüğünüzü görebilirsiniz.

CETVEL İLE ÖLÇÜM YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

·         Cetvelin boyutuna
·         Ölçeceğiniz maddenin şekli
·         Ölçüm yapacağınız düzlem
Cetvelile ölçüm yaparken dikkat etmeniz gereken şartlardan bazılarıdır.  Cetvel kullanırken ölçüme uygun cetveli seçtiğinizden emin olduktan sonra ölçüme başlamanız en önemli şarttır. Bu adımdan sonra ölçümü doğru yaptığınızdan emin olarak ölçüme devam edebilirsiniz. Ölçüm yapacağınız düzlem ise siz ölçümü yaparken ölçüm değerinizi değiştirmemesi ve kaymayı sağlamaması için oldukça önemli maddelerden birisidir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

T - Cetveli Ne İşe Yarar

Cetvel Ölçümü Nasıl Yapılır?